انواع شکلات در شیرینی پزی!!!

استفاده از انواع شکلات درشیرینی پزی نه تنها یک شاخه از قنادی، بلکه یک سبک محسوب می شود و تنوع دردستورهای شکلاتی مدام رو به افزایش است. مسلما شناخت این مواد اولیه پر کاربرد، می تواند در موفقیت شما در پخت کیک ها و دسرهای شکلاتی موثرباشد. پودر کاکائو ...
با این 4 نکته دونات شما طعم بهشت میگیرد!!!!

با این 4 نکته دونات شما طعم بهشت میگیرد!!!!

4 نکته برای بهشتی کردن طعم دونات   1 .  در دستور پخت دونات ساده به جای شیر و خمیر مایه فوری می توانید از بکینگ پودر  و ماست غلیظ استفاده کنید . 2 .  اگر رژیم لاغری دارید می توانید به جای سرخ کردن دونات آن رادر فر با دمای 170 درجه قرار دهید ....
با این 7 نکته مانند حرفه ای ها ماکارون درست کنید :))

با این 7 نکته مانند حرفه ای ها ماکارون درست کنید :))

6 نکته قبل از پخت ماکارون   1 . برای لایه میانی ماکارون از انواع مربا وشکلات وکرم صبحانه یا نوتلا می‌توانید استفاده کنید .   2 . ماکارون رابدون اضافه کردن رنگ خوراکی هم تهیه می‌کنند و اضافه کردن رنگ خوراکی اختیاری است، اما ماکارون‌ های رنگی ...
تاریخچه قطاب!!قسمت اول

تاریخچه قطاب!!قسمت اول

تاریخچه کوتاهی از قطاب   یکی از ساده ترین و البته هوشمندانه ترین روش هایی که انسان از دیرباز تاکنون برای انطباق با محیط زندگی خود به آن دست یافته است، استفاده از خوراک متناسب با اقلیم است که در مکتب آشپزی شیرینی پزی ایرانی به استادانه ترین شک...
تاریخچه کاکائو - قسمت اول

تاریخچه کاکائو - قسمت اول

تاریخچه کاکائو این گیاه ۴۰۰۰ هزار ساله یکی از مطبوع ترین و لذیذترین طعم ها را به گنجینه چشایی ما اضافه کرده است. واژه کاکائو از کلمه cacahuatl   و واژه مایایی kakaw   گرفته شده است و به معنای میوه قرمز پررنگ است. گیاه کاکائو در نواحی گرمسیری و حاره ا...
تاریخچه کاکائو - قسمت دوم

تاریخچه کاکائو - قسمت دوم

شکلات اهل کجاست؟ حدود یک و نیم میلیون مزرعه کاکائو در افریقای غربی وجود دارد. اکثر مقادیر کاکائو (۷۰ درصد) از غرب افریقا استحصال می شود و مابقی در مناطقی دیگر مانند آمریکای لاتین و جنوبی کشت می شود. کاکائو توسط دست (نه به صورت مکانیزه)) در ...
چگونه در ماه رمضان وزن کم کنیم؟؟؟قسمت اول

چگونه در ماه رمضان وزن کم کنیم؟؟؟قسمت اول

چگونه در ماه رمضان وزن کم کنیم؟؟ ماه رمضان ماه بندگی و تقویت ذهن و روح آدمی است اما در کنار همه این ها روزه داری در این ماه برای سلامتی و رسیدن به تناسب اندام همه افراد مفید است . اما برخی از افراد در این ماه با خوردن غیر اصولی مواد غذایی نه تنها کاهش و...
چگونه در ماه رمضان وزن کم کنیم؟؟قسمت دوم

چگونه در ماه رمضان وزن کم کنیم؟؟قسمت دوم

مصرف مواد چرب و نمک مخصوصا هنگامی که بیش از حد مصرف شوند سبب افزایش وزن خواهد شد . بنابراین توصیه می شود، مواد پر چرب را که در ماه رمضان سبب تشنگی و گرسنگی بیشتر می شود مصرف نکنید .گرسنگی خود را با خوردن غذاهای سالم رفع کنید و از پرخوری جلوگیری کنید. ازخوردن ...
فیلینگ چیست؟؟؟

فیلینگ چیست؟؟؟

فیلینگ چیست؟ به موادی که در بین لایه‌های کیک و یا روی آن، برای تزیین و نیز خوشمزه‌تر کردن کیک قرار می‌دهند، فیلینگ گفته می‌شود. فیلینگ کیک چیست؟ فلینگ کیک یکی از هنر‌های زیبا در حرفه شیرینی پزی است. برای انجام خامه کشی کیک، می‌توانید کیک را به لایه‌ها...
قبل از خرید ماکارون به این نکات توجه کنید

قبل از خرید ماکارون به این نکات توجه کنید

4 نکته ضروری برای اینکه ماکارون تازه خرید کنید   1. رنگ ماکارون نباید بیش از حد رنگ پریده یا پررنگ باشد. یک قناد ماهر می داند که چطور باید رنگ مناسب را در تهیه ماکارون به وجود بیاورد. 2. ماکارون نباید بیش از حد بزرگ یا خیلی کوچک باشد. البته ...
کرم تارتار چیست؟؟

کرم تارتار چیست؟؟

کرم تارتارچیست؟و چه کاربردی دارد؟ در علم شیمی، تارتارات پتاسیم هیدوژن به عنوان کرم تارتار  شناخته شده است. کرم تارتار در واقع یک اسید می‌باشد که نام علمی آن پتاسیم هیدروژن تارتاریک “potassium hydrogen tartrate” با فرمول شیمیایی KC4H5O6 و جز اسیدهای خوراکی محس...
گاناش!!!

گاناش!!!

گاناش گاناش یکی از واژه هایی است که در تمام شاخه های هنر قنادی به کار میرود. در دستورات شکلات سازی، شیرینی پزی، دسرها و در دکوراتوریو تزیین محصولات قنادی بارها با این لغت مواجه خواهید شد. به گاناش کرم همه کار نیز گفته می شود. وقتی شکلات و خامه ای با ی...
ماکارون ، به جذابیت ایفل

ماکارون ، به جذابیت ایفل

ماکارون اولین حضور ماکارون در اروپا و فرانسه به قرون وسطی برمی گردد. در آن زمان، ماکارون نوعی شیرینی کوچک و شیرین بود که از بادام، سفیده تخم مرغ و شکر تهیه می شود و بیرونش ترد و شکننده و داخلش نرم بود. در حقیقت می توان این طور گفت که ماکارون در ...
نشاسته در قنادی!!!

نشاسته در قنادی!!!

نشاسته در قنادی نشاسته  پایه بسیاری از مواد اصلی صنعت قنادی است و از این رو به مادرمواد اولیه این صنت لقب گرفته است. عمده مصرف نشاسته در صنایع قندی و آردی شامل اسنک، نان صنعتی، بستنی، کیک، کلوچه و وویفر است. ذرت، آرد گندم،  سیب زمینی، برنج و ریشه گیاه ...
نقش چربی در شیرینی و کیک!!!قسمت اول

نقش چربی در شیرینی و کیک!!!قسمت اول

نقش چربی در شیرینی و کیک یکی ازمهم ترین مواد اولیه مورد استفاده در شیرینی پزی چربی است، به طوریکه در لیست مواد لازم اغلب دستورها نوعی چربی (روغن، کره یا مارگارین) به چشم می خورد. تا یک قرن پیش چنین تنوعی در محصولات چربی دار وجود نداشت و نیازی هم ب...
نقش چربی در شیرینی و کیک!!!قسمت دوم

نقش چربی در شیرینی و کیک!!!قسمت دوم

قسمت دوم!!! مارگارین استفاده مارگارین به جای روغنهای معمولی، ضمن تسهیل در امر مخلوط شدن اجزای کیک، موجب بالا رفتن آب مصرف شده می گردد که باعث به تأخیر افتادن بیاتی در بافت کیک می گردد که همه این واکنشها ناشی از وجود امولسیفایر موجود در مارگارین...
همه چیز درباره گلوکز!!!

همه چیز درباره گلوکز!!!

شربت گلوکز جایگزین شکر   شیره ذرت روشن یا تیره و گلوکز یا بادکا و جایگزین خانگی آن High fructose corn syrup HFCS: بادکا یا گلوکز،مایعی است که از هیدرولیز نشاسته یا اسید یا آنزیم تهیه می شود. بادکا، چسبنده، روشن و بی بو است و دردو رنگ سفید وو زرد شفاف...
همه چیز درباره ی نشاسته ذرت

همه چیز درباره ی نشاسته ذرت

درباره نشاسته ذرت : نشاسته ذرت به دلیل شفاف بودن بعد از مخلوط شدن در مایعات و پخته شدن و غلظت بیشتر جایگزین مناسبی برای آرد در دستورات پخت و پز است. همچنین نشاسته ذرت به جای تخم مرغ نیز قابل استفاده می شود. نشاسته ذرت یکی از انواع نشاسته است ک...
چند نکته جالب درمورد دونات

چند نکته جالب درمورد دونات

دانستنی ها و تاریخچه دونات دونات یه شیرینی خوشمزس که خیلی طرفدار داره و در حالت سنتی توی روغن سرخ میشه . این شیرینی خوشمزه در سراسر دنیا محبوبیت خاصی داره . دونات معمولا دو نوع داره. نوع اول مدلیه که وسط سوراخ شده و با مربا و شکلات و پودر قند سروو میشه؛ و ...
راهنمای خرید آرد شیرینی پزی (نول قنادی)

راهنمای خرید آرد شیرینی پزی (نول قنادی)

راهنمای خرید آرد یکی از پر مصرف ترین مواد اولیه برای تولبد محصولات غذایی آرد ها هستند که تنوع و کاربردهای بسیاری دارند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با روش تولید و کاربردهای 5 نوع ازرایج و پرمصرفترین آردهای موجود در بازار آشنا کنیم. آرد گندم : ر...
راهنمای خرید قالب شیرینی پزی

راهنمای خرید قالب شیرینی پزی

راهنمای خرید قالب شیرینی برای پخت کیک انواع مختلفی از قالب های کیک وجود دارد که هرکدام دارای ویژگی ها، معایب و مزیت های خاص خودشان هستند. این تنوع در قالب های کیک شاید انتخاب را برای ما سخت کند به همین منظور قصد داریم در اینجا در مورد انواع قالب ک...
رول دارچینی ، شیرینی ملی سوئد

رول دارچینی ، شیرینی ملی سوئد

رول دارچینی رول دارچین اولین بار در کشور سوئد درست شده است و بسیار در این کشور محبوب می باشد، بطوریکه از سال 1999 روز چهارم اکتبر در این کشور روز رول دارچینی نامگذاری شده و به نوعی جشن شروع پاییزرا با پخت این نان برگزار می کنند. در سوئد به این رول ...
کلمپه کلوچه ای از دل کویر

کلمپه کلوچه ای از دل کویر

کلمپه چیست ؟ کلمپه شیرینی ای بسیار خوشمزه و مقوی است که با خمیری به نام سهن که متشکل است از شیر یا ماست، آرد، تخم مرغ و روغن جامد درست می شود. مواد میانی این شیرینی محبوب را خرما، پودر هل و طعم دهنده ای طبیعی تشکیل می دهند. گفته می شود خاستگاه کُلُمپه شهر ب...
اشتباهاتی که ممکن است کوکی شما را خراب کند

اشتباهاتی که ممکن است کوکی شما را خراب کند

اگر به چند نکته توجه نکنید ممکن است تمام زحمت شما برای پخت کوکی از بین میرود حال به بررسی این نکات میپردازیم سفت شدن یکی از اتفاقاتی که ممکن است هنگام درست کردن کوکی بیفتد سفت شدن آن است که علاوه بر استفاده زیاد آرد، می‌تواند در اثر بیش از ح...
از دانشگاه تا کوکی - تاریخچه شیرینی کوکی

از دانشگاه تا کوکی - تاریخچه شیرینی کوکی

تاریخچه شیرینی کوکی کوکی شکلات چیپسی محبوب ترین شیرینی آمریکاست و اولین بار در ایالت ماساچوستِ آمریکا، توسط یک استاد دانشگاه و متخصص تغذیه به نام  Ruth Graves Wakefield خلق شد. داستان به وجود آمدن این دستور از اونجائی شروع می شود که خانوم روث Ruth، در س...
کروسان از کجا آمده است؟ (تاریخچه کروسان)

کروسان از کجا آمده است؟ (تاریخچه کروسان)

تاریخچه کروسان بسیاری از مردم، «کروسان یا همان «کروسانت» را جزو شیرینی‌های اصیل فرانسوی به حساب می‌آورند؛ اما در واقع تاریخچه‌ی این نان شیرینی به حمله‌ی عثمانی‌ها به کشور اتریش برمی‌گردد. در واقع بیشتر شیرینی‌های معروف فرانسوی که برای صبحانه صرف می...
این 10 نکته به براونی شما طعم بهشت میدهد!

این 10 نکته به براونی شما طعم بهشت میدهد!

1.درپخت براونی، توصيه مي شود از شکر دانه ریزیا پودر قند استفاده کنيد، تا سريعا در مخلوط حل شود. 2.در دستوراتی که شامل کره و شکلات هستند، بهتر است مخلوط اين دو را با هم ذوب کنيد و توجه داشته باشيد که در اين مرحله فقط درحد ذوب شدن گرما داده شود و از حر...
چند دانستنی جالب درمورد براونی

چند دانستنی جالب درمورد براونی

دانستنی جالب درمورد براونی برخلاف بیشتر دستورهای شیرینی ودسر که خاستگاه اروپایی دارند، براونی اولين بار در اواخر قرن نوزدهم ميلادی و در هتل «پالمرهاوس» شيکاگو در آمريکا و به سفارش يکی از مشتريان که سفارش دسری کوچک تر از يک برش کيک جهت شام داده بود،...
4 نکته طلایی برای پخت وافل

4 نکته طلایی برای پخت وافل

1. بافت وافل بلژیکی از مدل معمولی ترد تر و سبک تر است .2 در برخی از دستورهای وافل بلژیکی به جای بیکینگ پودر از مخمر استفاده میشود. 3. دقت کنید فقط یک لایه نازک از مواد روی صفحات دستگاه را بپوشاند.اگر مایه شما زیاد باشد بعد از چند ثانیه از...
چند نکته جالب درمورد وافل

چند نکته جالب درمورد وافل

نکته جالب درمورد وافل خاستگاه وافل به اروپای غربیِ قرون وسطی برمی‌گردد. در آن زمان، خمیر وافل در میان دو صفحه فلزی ریخته می‌شد که ساختاری مشبک داشت تا خمیر را نگه دارد و مانع ریختن آن از اطراف صفحاتی شود که روی شعله باز آتش قرار می‌گرفت. وافل نان ...
نکات پخت کرپ

نکات پخت کرپ

تابه مناسب پخت کرپ : انتخاب تابه مناسب در پخت کرپ بسیار مهم است و باید از تابه ضخیم با دیواره های مورب استفاده شود. ضخامتِ تابه، گرما را بصورت یکسان و درست منتقل می کند و باعث می شود کرپ قبل از پخت و تشکیل مزه تیره نشود.کوتاه و مورب بودن دیواره های تابه...
تاریخچه کرپ - قسمت دوم

تاریخچه کرپ - قسمت دوم

تاریخچه کرپ کرپ سیر تکاملش را از قرن دوازدهم با گندم سیاه آغاز کرد، به کلیساها و خانه ها راه پیدا کرد و در قرن هجدهم به رستوران ها هم رسید. معروف ترین کرپ شیرین دنیا هم در یکی از رستوران ها ابداع شد. در سال 1895 شاهزاده ادوراد Edward VII از خانواده سلطنتی ان...
تاریخچه کرپ - قسمت اول

تاریخچه کرپ - قسمت اول

آشپزی فرانسه در حقیقت از سبک های مختلف سنت آشپزی این کشور نشات گرفته است. در کشور های دیگر غذای فرانسوی به عنوان نوعی غذا تلقی می شود که در رستوران های مجلل و با قیمت بالا سرو می شود. اما این سبک از آشپزی مانند آشپزی بسیاری از کشور ها تحت تاثیر آشپزی های محلی هم قرار گرفته  و هر منطقه آشپزی خاص خودرا دارد. غذاهای محلی فراوانی در این کشور وجود دارند که شهرت ملی دارند همچنین بسیاری از غذاهایی که ابتدا بهناحیه ای خاص از فرانسه تعلق داشته است امروزه به شهر های دیگر فرانسه نیز منتقل شده و گونه های محلی جدیدی به خود گرفته اند.

هر آنچه که باید درمورد پودر آب پنیر بدانید

  اغلب ما هنگام درست کردن ماست یا پنیر خانگی مایع  زرد رنگ تولید شده را دور میریزیم غافل از اینکه این مایع همان سرم یا مایع شیر یا به اصطلاح آب پنیر است. آب پنیر دارای خواص بسیار زیاد چه در زمینه تغذیه و چه در زمینه درمانی می باشد. پودر آب پنیر مح...
نکات پخت تارت

نکات پخت تارت

پخت تارت چندین دستور تهیه برای خمیر تارت ذکر شده است; می‌توانید بجای آب از زرده تخم مرغ استفاده کنید  یا بجای کره در دستور تهیه فرانسوی روغن زیتون آمده است. همچنین می‌توانید بجای وانیل از پوست لیمو رنده شده استفاده کنید. مهم‌ترین نکته در تهیه خمیر...
تاریخچه تارت - قسمت دوم

تاریخچه تارت - قسمت دوم

تفاوت پای و تارت :  این را بدانید که پای و تارت از یک ریشه و هم خانواده هستند، ولی از نظر قدمت پای قدیمی تر است و تارت حدود دویست سال  دیرتر بوجود آمده است. پای برای همه قشرهای جامعه بوده، در صورتیکه تارت دسری پرهزینه تر به حساب می آمده و بخاطر ظاه...
تاریخچه تارت - قسمت اول

تاریخچه تارت - قسمت اول

تاریخچه تارت تارت نوعی شیرینی، متشکل از یک خمیر پوسته و مواد تشکیل دهنده روی آن است. تارت‌ها در اندازه‌های مختلف تهیه می‌شود و روی آن‌ها را معمولا با مواد مختلف شیرینی همچون کرم کاستارد و میوه‌جات پر می‌کنند. البته گاهی اوقات از تارت‌ها به عنوان یک غ...
دانستنی های قهوه - قسمت دوم

دانستنی های قهوه - قسمت دوم

نام های متفاوت قهوه از ابتدا تا کنون موکا در تاریخ برای قهوه اسامی زیادی استفاده شده است ، کافا ناحیه ای در اتیوپی می باشد که معتقدند اصلیت و ریشه ی قهوه به این ناحیه بر می گردد .موکا یا در عربی المخا (Mocha) شهری بندری در استان صنعاء یمن است که ...
دانستنی های قهوه - قسمت اول

دانستنی های قهوه - قسمت اول

دانستنی های قهوه قهوه نام نوعی نوشیدنی است که به واسطه بو دادن دان قهوه تولید می شود. این واژه شاید برایتان ناآشنا باشد، کافه یا کافا که عربی شده قهوه و نام شهری در اتیوپی است که گیاه قهوه ابتدا در آنجا روییده است. مردم اهل کفا به گیاه قهوه، بون می گوی...
تاریخچه چیزکیک

تاریخچه چیزکیک

تاریخچه چیزکیک «چیز‌کیک» یا «کیک پنیر» به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین دسرهای دنیا ریشه در آشپزی یونان باستان دارد. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید این دسر  با برش مشهور مثلثی‌اش یکی از مقوی‌ترین و سالم‌ترین خوراکی‌ها در آن زمان محسوب می‌شده است...

قبل از پخت کیک به این 12 نکته توجه کنید

نکات مهم در پخت نان ١ . آرد سفيد هميشه بايد *٣بار* الك شود ٢ . هميشه به ازای هر يك پيمانه آرد يك قاشق چايخوری بيكينگ پودر نياز است ( هردو با هم الك شوند سپس اضافه شوند ) ٣ . براي پخته شدن كيكتان ب باكيفيت ترين مدل ممكن ، سعي كنيد كيكتان در ...
5 راه برای خوشمزه تر کردن شیرینی تان

5 راه برای خوشمزه تر کردن شیرینی تان

5 راه برای خوشمزه تر کردن شیرینی شما اگر در تهیه کیک و شیرینی و دسرتان به برخی نکات توجه کنید قطعا شیرینی بهتری رو به عمل خواهید آورد در اینجا به 5 نکته برای پخت کیک شیرینی و یا دسر اشاره میکنیم که مزه بهتر و کیفیت بالاتری رو به کار شما خواهد...
10 ترفند مهم در شیرینی پزی

10 ترفند مهم در شیرینی پزی

١ . آرد سفيد هميشه بايد *٣بار* الك شود ٢ . هميشه به ازای هر يك پيمانه آرد يك قاشق چايخوری بيكينگ پودر نياز است ( هردو با هم الك شوند سپس اضافه شوند ) ٣ . برای پخته شدن كيكتان به باكيفيت ترين مدل ممكن ، سعی كنيد كيكتان در طبقه متوسط فر قرار دهيد...
دانستنی های فرهای قنادی

دانستنی های فرهای قنادی

دانستنی فرهای قنادی یک قانون کلی هست که اگر حجم کیک شما بیشتر باشد حرارت فر متوسط و زمان پخت شما باید زیاد باشد در عوض اگر کیک و شیرینی شما کوچک باشد حرارت زیاد فر و زمان کمتر برای پخت میخواهد استثنایی وجود دارد که اگر کیک و شیرینی شما از...
ترفند های پخت دونات

ترفند های پخت دونات

ترفند های پخت دونات سعی کنید حتما از مایه خمیر استفاده کنید اگر مایه خمیر نداشتید به ازای هر قاشق غذاخوری خمیرمایه که در دستور شما هست نصف قاشق غذاخوری آبلیمو+ نصف قاشق غذاخوری جوش شیرین استفاده کنید اگر میخواهید رویه سفید روی دونات خود بری...
مهم ترین اندازه گیری ها در قنادی

مهم ترین اندازه گیری ها در قنادی

١ پیمانه آرد: 125 گرم ١ پیمانه نشاسته ذرت: 125 گرم ١ پیمانه آرد ذرت: 150 گرم ١ پیمانه کره: 200 گرم ١ پیمانه شکر: 200 گرم ١ پیمانه شکر قهوه ای: 210 گرم ١ پیمانه پودر کاکائو: 100 گرم ١ پیمانه پودر قند:  120 گرم ١ پیمانه روغن ...
6 ترفند برای پخت نان بهتر

6 ترفند برای پخت نان بهتر

مایه خمیر: یکی از اصلی ترین مواد برای به عمل آمدن نان شماست ، توصیه به استفاده از مایه خمیر خشک است ب شرطی که حتما به تاریخ مصرف آن توجه شود و تازه باشد آب : مقداری که قرار است در آن استفاده کنید بسیار مهم است و نکته مهم دیگری که هست ا...
چگونه کیک شما پف کند ؟

چگونه کیک شما پف کند ؟

آرد : یکی از نکاتی که باید در این مورد به آن توجه کنید آرد شماست ، به طوریکه باید آرد را قبل از پخت و استفاده حداقل 3 بار الک کنید ( توجه داشته باشید که اگر در دستور شما بیکینگ پودر هست باید آن را به آرد اضافه کرده و سپس آن را الک کنید ) سفیده : ...

راهنمای خرید فرهای شیرینی پزی

راهنمای خرید فر شیرینی پزی به طور کل ما 3 مدل فر برای پخت و پز داریم : 1 . گازی – گاز شهری 2 . برقی – المنت های برقی 3 . کانوکشن – امواج مایکروویو   1 . فر گازی : هم باید به برق و هم به گاز وصل باشند و در کل خیلی حرفه ای نیستند و مصرف برق آن به این جهت ...
دانستنی های روغن قنادی

دانستنی های روغن قنادی

دانستنی های روغن قنادی به طور کل چند مدل روغن صاف وجود دارد که مهم ترین آن در شیرینی دانمارکی و خمیر هزار لا و تهیه شیرینی های خشک کاربرد دارد . همین مدل روغن پر کاربرد که گفته شد در واقع در ایران به روغن 50 قنادی معروف است برعکس نام آن که...
هر آنچه که در مورد بیکینگ پودر باید بدانید

هر آنچه که در مورد بیکینگ پودر باید بدانید

در مورد بیکینگ پودر بیکینگ پودر یک به عمل آوردنده شیمیایی است که برای پف کردن و سبک شدن و پوک شدن بافت کیک استفاده میشود این پودر در اغلب موارد برای پف کردن و پوک کردن بافت کیک در کوکی ها و پن کیک و نان ها استفاده میشود حالا چرا از بیکینگ پود...