با نزدیک شدن به ایام عید، تلاش هر یک از بانوان برای درست کردن شیرینی های خوشمزه و خاص افزایش پیدا می کند. ما با آموزش طرز تهیه شیرینی برنجی عید، کمک می کنیم تا بتوانید سفره پذیرایی خود را در ایام عید رنگین کنید. شیرینی برنجی یکی از محبوب ترین شیرینی های سنتی ایران است که از قدیم الایام برای جشن ها و مراسمات مختلف تهیه می شود. در دوره کنونی نیز شیرینی برنجی همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و به عنوان یکی از پرطرفدار ترین شیرینی ها شناخته می شود. پخت و تهیه این شیرینی تنها به ایام عید نوروز محدود نمی شود.
ما ایرانیان برای تمامی اعیاد و جشن های خود شیرینی برنجی را انتخاب می کنیم زیرا هم پخت آسانی دارد و هم در زمانی بسیار کوتاه آماده می شود. بنابراین اگر قصد دارید آن را در یکی از مراسمات شادی و بزم تهیه کنید، ادامه مطلب را بخوانید. ما بهترین دستورپخت و طرز تهیه شیرینی برنجی عید را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
مواد اولیه برای پخت شیرینی برنجی
شیرینی برنجی مزه و ظاهر آشنایی دارد و مطمئنا همه ما ایرانیان در طول زندگی خود، یکبار این شیرینی را امتحان کرده ایم. با این حال بسیاری از افراد هنوز موفق نشده اند این شیرینی خوشمزه و سنتی را امتحان کنند. از طرفی دیگر، بانوان خانه دار ترجیح می دهند خود در خانه و با استفاده از چند تکنیک ساده، شیرینی دلخواه را تهیه کنند.
برای همین ما دستورپخت شیرینی برنجی را به شما آموزش می دهیم ولی پیش از آن لازم است که با مواد اولیه این شیرینی محبوب آشنا شوید. دقت کنید که تمامی مواد گفته شده ضروری اند و کمبود هر یک از آن ها می تواند منجر به خراب شدن شیرینی شود.
آرد برنجی 600 گرم یا یک پیمانه
شکر سفید یا پودر قند 250 گرم یا نصف پیمانه
زرده تخم مرغ ترجیحا 2 عدد
روغن جامد یا کره مارگارین 250 گرم یا نصف پیمانه
گلاب 3 الی 4 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 3 قاشق چایخوری
پودر هل نوک قاشق چایخوری
تخم خرفه 1 قاشق غذاخوری سرپُر( برای تزئین)
لازم است که تمامی مواد گفته شده را طبق اندازه مشخص و استاندارد تهیه کنید تا شیرینی شما بافت و مزه ای مشابه با شیرینی های فروشگاهی پیدا کند. به کمک طرز تهیه شیرینی برنجی عید قادر خواهید بود در کمتر از یک ساعت شیرینی مورد نظر خود را بپزید و از پرداخت هزینه های اضافی برای خرید شیرینی جلوگیری به عمل بیاورید.
طرز تهیه شیرینی برنجی عید
- اولین مرحله برای پخت شیرینی برنجی، مربوط به مخلوط کردن کره آب شده و پودر قند است. لازم است که کره جامد را 10 دقیقه در دمای محیط قرار دهید و پس از هم دما شدن آن با دمای اتاق، آن را به پودر قند اضافه کنید. در این مرحله باید به وسیله دور تند همزن برقی این مخلوط را به خوبی هم بزنید و مادهای یکدست به دست آورید.
- طبق دستورپخت و طرز تهیه شیرینی برنجی عید، در مرحله دوم باید زردههای تخم مرغ را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و در حدود 1 الی 2 دقیقه با دور تند همزن به مخلوط کردن مواد ادامه دهید.
- مواد خشک نظیر آرد برنج و پودر هل را چندین مرتبه الک کنید و به مخلوط قبلی اضافه نمایید. به ترکیب کردن ادامه دهید و پس از یکدست شدن مواد، گلاب را اضافه کنید. در این مرحله دیگر نیازی به استفاده از همزن برقی نیست و میتوانید با کمک یک لیسک مخلوط را هم بزنید.
- طبق دستورپخت شیرینی، اکنون باید خمیر به دست آمده را به دو نیمه مساوی تقسیم کنید و زعفران را به یکی از این دو خمیر اضافه کنید. هر دو خمیر را در کیسه فریزر بپیچید و به مدت کوتاهی داخل فریزر قرار دهید تا روغن پس ندهد.
- در این فاصله، فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید. میتوانید با کمک یک لیسک سطح آن را کمی روغنی کنید. خمیر را از فریزر خارج کنید و با دست اندازههایی کاملا یکسان بردارید و روی کاغذ روغنی بچینید.
- دانههای خرفه را روی شیرینیها بریزید و داخل فر قرار دهید. بعد از 20 دقیقه آنها را خارج کنید و از طعم دلپذیری که دارند لذت ببرید.
شیرینی برنجی برای چه مراسماتی مناسب است؟
هر شیرینی دستورپخت متفاوتی دارد و با توجه به نکات خاصی پخته می شود. به عنوان مثال دمای پخت شیرینی مشهدی با شیرینی برنجی یکسان نیست. از این رو لازم است دستورپخت هر شیرینی را با دقت دنبال کنید. همان طور که مشاهده می کنید طرز تهیه شیرینی برنجی عید در مطالب فوق در اختیار شما عزیزان قرار گرفت. بنابراین لازم است تمامی مراحل گفته شده را مو به مو اجرا کنید تا شیرینی دلخواه شما آماده شود.
اما سوال مهمی که برای بسیاری از افراد مطرح می شود این است که شیرینی برنجی در چه مراسماتی کاربرد دارد و برای کدام جشن ها می توان اقدام به پخت و تهیه آن کرد؟ با توجه به آسان بودن دستورپخت شیرینی، امروزه آن را برای مراسمات مختلف تهیه می کنند. ما را همراهی کنید تا به طور مفصل توضیح دهیم که شیرینی برنجی در چه مراسماتی قابل پخت و طبخ است.
- جشن های مذهبی
ما ایرانیان از قدیم الایام تا به امروز برگزاری جشن های مذهبی را خوش یمن و با برکت می دانیم. برای همین است که در چنین مراسماتی، پخت شیرینی برنجی را انجام می دهیم. بسیاری از بانوان برای ادای دِین و نذر، شیرینی برنجی را در جشن های مذهبی نظیر مراسمات شعبانیه و ولادت امامان بزرگوار طبخ می کنند.
- اعیاد بزرگ
به کمک طرز تهیه شیرینی برنجی عید، به راحتی می توانید برای اعیاد مختلف، شیرینی دلخواه خود را تهیه کنید. در واقع به علت افزایش ناگهانی قیمت کیک و شیرینی بسیاری از افراد ترجیح می دهند با کمک دستورپخت های مختلف، خود در منزل اقدام به پخت شیرینی کنند. شیرینی برنجی در اعیادی نظیر نوروز، عید فطر و عید قربان مورد طبخ قرار می گیرد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.