طرز تهیه نان فطیر اراک (خانگی و رژیمی)

طرز تهیه نان فطیر اراک

از جمله خوراکی‌ های خانگی و رژیمی که در عین سادگی از طعمی دلچسب و خواص بسیار برخوردار می‌ باشد، نان فطیر اراک است. این محصول معمولاً به عنوان نوعی سوغات شناخته می‌ شود و یک خوراکی خوشمزه و پرخاصیت جهت استفاده در میان وعده‌ ها و صبحانه است. این محصول بی‌ نظیر می‌ تواند یک جایگزین برای نان بوده و خوراکی مورد پسند کودکان در مدرسه و خانه باشد. در ادامه طرز تهیه نان فطیر را به شما آموزش خواهیم داد.

بهترین فطیر اراک

نان فطیر اراک به عنوان نوعی نان سنتی و خوشمزه گرچه خاستگاه اصلی آن اراک و حومه آن می‌ باشد؛ اما امروزه در کل کشور معروف و پرطرفدار شده است. به طور مثال نان فطیر اراک در تهران، کرج و دیگر شهرهای مهم شناخته شده و پرکاربرد است. این محصول هم به صورت سنتی و بدون فر و هم با امکانات شهری و با کمک توستر، ماکروفر و لوازم مشابه به راحتی قابل تهیه می‌ باشد. بنابراین هر کس با هر سطح از امکانات می‌ تواند این نان خوشمزه را به صورت خانگی تهیه کرده و نوع تازه آن را به استفاده برساند. طرز تهیه نان فطیر اراک راحت بوده و تهیه آن باید با حوصله صورت پذیرد. این کار در کل حدود ۲ الی ۳ ساعت زمان نیاز دارد.

مواد اولیه لازم برای پخت نان فطیر برای 6 نفر

  1. شیر ولرم: ۱ لیوان
  2. روغن: یک سوم لیوان
  3. خمیر مایه فوری: ۱ قاشق
  4. شکر: نصف لیوان
  5. نمک و زردچوبه: هر کدام ۱ قاشق چای خوری
  6. پودر زنجبیل: ۱ قاشق چای خوری
  7. رازیانه و زیره: هر کدام ۱ قاشق چای خوری
  8. آرد: ۴ لیوان
  9. زرده تخم مرغ برای رومال: ۱ عدد
  10. شیر برای رومال: ۲ قاشق غذا خوری
نان فطیر اراک
نان فطیر اراک

نحوه درست کردن نان فطیر اراک

برای پخت نان فطیر اراک لازم است از شیر ولرم استفاده شود. بنابراین اگر از شیر پاستوریزه استفاده می‌ کنید آن را گرم کرده و در صورتی که شیر خام می‌ باشد، ابتدا آن را جوشانده و سپس به صورت ولرم به کار ببرید. شیر را در ظرفی مناسب ریخته و خمیر مایه فوری را به آن اضافه کرده، آنگاه با قاشق به صورت یکنواخت هم بزنید تا کاملاً در شیر حل شود. در ادامه ی کار، ابتدا روغن مایع و سپس شکر، نمک، زیره، زردچوبه، پودر رازیانه و زنجبیل را به نوبت اضافه کرده و بعد از هر بار اضافه کردن با قاشق مواد را هم بزنید تا به طور یکنواخت با هم ترکیب شوند.

در مرحله دوم باید آرد را اضافه کنید. این کار تا حدودی مهارت می‌ طلبد. به این صورت که نباید آرد را یک دفعه اضافه کرد، بلکه ابتدا آرد را دو مرتبه الک کرده تا بافت آن سبک و یکدست شود. سپس طی چند نوبت آرد را به مواد اضافه کرده و بعد از هر بار اضافه کردن کاملاً هم بزنید. با این کار از گلوله شدن آرد جلوگیری می‌ شود و خمیر بافتی یکنواخت خواهد داشت. وقتی کل آرد را اضافه کردید و خمیر سفت شد، باید به صورت دستی شروع به ورز دادن خمیر کنید. این کار را تا حدود ۱۰ دقیقه و تا زمانی که خمیر جمع شده و صاف و یکنواخت شود، ادامه دهید.

وقتی مراحل فوق را پشت سر گذاشتید، ظرفی مناسب انتخاب کرده و دیواره‌ ها و کف آن را چرب کنید. آنگاه خمیر را که ورز داده و جمع کرده‌ اید داخل آن قرار دهید. درب ظرف را با سلفون پوشانده و آن را در دمای محیط به مدت یک و نیم الی دو ساعت قرار دهید. با این کار خمیر استراحت کرده و به اصطلاح بر می‌ آید و حجم آن تقریباً دو برابر می‌ شود.

در مرحله بعد و پس از گذشت زمان فوق، درب ظرف را باز کرده و پف روی خمیر را بگیرید. آنگاه، خمیر را از ظرف خارج کرده و روی سطحی صاف قرار دهید. به طور مجدد چند دقیقه خمیر را ورز داده و سپس چانه‌ گیری کنید. بهتر است چانه‌ های کوچک و هم اندازه بردارید تا پخت آنها بهتر صورت پذیرد. چانه را می‌ توانید به صورت دلخواه تخت کرده و فرم دهید؛ اما بهتر است ضخامت آنها کم باشد تا داخل آنها پخته شود.

در ادامه کار ابتدا فر را روشن کرده و در دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. آنگاه فطیرها را روی سینی فر که از قبل چرب کرده‌ اید، با فاصله‌ های مناسب قرار دهید. به جای چرب کردن سینی می‌ توانید از کاغذ نسوز مخصوص پخت شیرینی استفاده کنید. حال در ظرفی جداگانه یک زرده تخم مرغ ریخته و با قاشق به صورت یکنواخت و دورانی هم بزنید؛ تا وقتی که بافت آن از حالت لختگی خارج شده و حالت یکدست بگیرد. آنگاه چند قاشق شیر و مقداری زعفران به آن اضافه کرده و مجدد مواد را هم بزنید. با استفاده از همین مخلوط و فرچه مناسب تمام سطح بیرونی فطیرها را با حوصله رومالی کنید.

برای تزیین نان فطیر اراک و جلوگیری از پف کردن آنها با استفاده از چنگال سطح آنها را سوراخ سوراخ کرده و حالت دهید. همچنین از کنجد تازه و یا دانه‌ های روغنی مشابه مانند کلزا برای تزیین در این مرحله می‌ توانید استفاده کنید.

پیش از قرار دادن فطیرها در فر، بهتر است روی آنها را پوشانده و اجازه دهید حدود ربع ساعت استراحت کنند. سپس سینی را در طبقه وسط فر که از قبل داغ شده قرار دهید تا 25 دقیقه حرارت ببینند و کاملاً پخته شوند. در  چند دقیقه انتهایی برای آنکه سطح بیرونی فطیرها طلایی شود، می‌ توانید گریل بالای فر را روشن کنید. به این ترتیب پخت فطیرها کامل شده و آنها را از فر خارج کنید. اجازه دهید چند دقیقه خنک شوند، سپس از سینی جدا کرده و در ظرف مناسب بچینید. نوش جان.

 

نکات مهم طرز تهیه نان فطیر

  • مهمترین مرحله در پخت نان فطیر اضافه کردن آرد به صورت کنترل شده و کم کم می‌ باشد. کسانی که در زمینه درست کردن خمیر مهارت دارند، به خوبی از اهمیت این کار آگاه هستند. بنابراین، در این مرحله باید حوصله به خرج داد.
  • از آنجایی که کیفیت آرد در میزان سفتی یا شل بودن خمیر تاثیرگذار می‌ باشد، در صورت نیاز می‌ توانید برای داشتن خمیری سفت از آرد بیشتری استفاده کنید.
مدیر سایت
ارسال دیدگاه