راهنمای خرید آرد
یکی از پر مصرف ترین مواد اولیه برای تولبد محصولات غذایی آرد ها هستند که تنوع و کاربردهای بسیاری دارند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با روش تولید و کاربردهای 5 نوع ازرایج و پرمصرفترین آردهای موجود در بازار آشنا کنیم.
- آرد گندم : روش تولید آرد گندم که پرمصرفترین آرد درکشور محسوب می شودربه این صورت است که ابتدا گندم را بوجاری (یعنی تمیز و پاک کردن گندم از سنگ، خاک، خاشاک و .. با استفاده از دستگاه های مختلف و الک های مخصوص) و سپس آن را ابا آسیاب های فلزی استوانه ای که به نام “وال” مشهور هستند، آرد می کنند. در حال حاضر آرد گندم در کشور ما با چهار روش مختلف برای تهیه چهار نوتع نان متفاوت تهیه می شود. آردی «کامل» است که پوسته گندم را هنگام آسیاب کردن از آن جدا نمی کنند.
از این آرد برای تهیه نان سنگک استفاده می شود. به نوع دوم آرد گندم که حدود 12درصد از پوسته آن توسط الک جدا شده است، آرد «خبازی» می گویند که اینآرد برای تهیه نان لواش و تافتون مورد استفاده قرار می گیرد. آرد «ستاره» که برای تهیه نان بربری و فانتزی به کار می رود هم همان آرد گندمی است که حدود 18 تا 20 درصد از پوسته گندم از آن جدا شده است. در نهایت هم نا آرد «نول» را داریم که برای تولید شیرینی و کیک کاربرد دارد.
کاربرد:آرد گندم برای تولید محصولات مختلفی مانند انواع نان، ماکارونی، بیسکوییت، کیک، کلوچه و کیک و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد. - آرد سیب زمینی: روش تولید به این صورت است که ابتدا سیب زمینی ها را پس از ورود به کارخانه می شویند و انها را از آلودگی پاک می کنند. سپس آنها را با پوستشان کمی آبپز و له می کنند. از له کردن سیب زمینی ها خمیر نسبتا شلی به دست می آید که این خمیر را برای جدا کردن پوسته های سیب زمینی از صافی های مخصوصی هم میگذرانند. درنهایت هم خمیر سیب زمینی را با روش های مختلفی مانند اسپری درایر یا درام درایر خشک و سپس آن را پودر و آسیاب می کنند و آرد سیب زمینی را از آن به دست می آورند.
کاربرد: تهیه فرآورده های غذایی مختلفی مانند انواع کوکو و کتلت های آماده یا سوپ های حاضری. - آرد ذرت:برای تهیه آرد ذرت، ابتدا دانه های ذرت را ازخوشه آن جدا و درکارخانه تولید آرد هم آنها را بوجاری می کنند.دانه های جدا شده را برای بالا بردن مدت زمان ماندگاریشان، خشک می کنند و اگر قرارباشد از آنها آردی تهیه شود، برای مدتی دانه ها را می خیسانند تا پوسته ضخیم و رویی آنها کمی نرم شود. سپس آنها را با آسیاب های مخصوصی مالش می دهند تا پوسته رویی از مغز داخلیشان جدا شود. در نهایت هم مغز داخل ذرت را دوباره خشک و آسیاب می کنند تا آرد ذرت یک دستی را به دست آورند.
کاربرد:از این آرد هم برای تولید انواع کیک، کلوچه یا شیرینی کمک گرفته می شود. ضمن اینکه آرد ذرت هم مانند آرد سیب زمینی یکی از مواد تشکیل دهنده برخی از سوپ های حاضری واسنک های موجود در بازار است. - آرد برنج: به برنجی که تازه برداشت شده و دارای پوسته است، شلتوک گفته میشود. برای جدا کردن دانه های برنج از پوسته رویی شان، آنها را به کارخانه های شالیکوبی یا برنج کوبی می برند. طی فرایند شالیکوبی و تبدیل شلتوک به برنج سفید، برخی از دانه های برنج، شکسته می شوند که این دانه های شکسته را توسط الک از دانه های کامل جدا می کنند. بخشی از این دانه ها که زیاد شکسته نشده باشند، به عنوان برنج نیم دانه به بازار عرضه می شوند اما دانه هایی که بیش از اندازه خرد شده باشند و قابل استفاده نباشند را برایتهیه آردبرنج مورد استفاده قرار می دهند.
کاربرد:ترکیب سوپ، آش، کوکو، کتلت و فرنی های حاضری و البته نان برنجی های موجود در شیرینی پزی ها. - آرد جو: دانه های جو را پس از بوجاری کردن در کارخانه، با آسیاب های فلزی استوانه ای تحت فشار قرار می دهند و آنها را آسیاب و آرد می کنند. پس از تهیه آرد جو می توان سبوس آن را با استفاده از الک هایی مخصوصو با درصد های مختلفی جدا کرد، یعنی آرد جو را هم مانند آرد گندم می توان به صورت کامل تولید یا اینکه سبوس آن را جدا کرد.
کاربرد:آرد جو را با آرد گندم مخلوط و از آن برای تولید نان درنانوایی های مختلف استفاده می کنند و نان های تولید شده از ترکیب آرد جو و گندم را با عنوان نان جو یا نان رژیمی به فروش می رسانند. گاهی برای تولید برخی کیک ها و کلوچه ها هم درصدی آرد جو به مواد اولیه آنها می افزایند. ناگفته نماند که آرد جو ازنظر پروتئینی بسیار غنی است و همین دلیل از جو برای خوراک دام هم استفاده می کنند.برای تهیه مالت به منظور تولید ماءالشعیر در صنایع غذایی هم به محصولی مانند جو نیاز است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.