دانستنی ها و تاریخچه دونات
دونات یه شیرینی خوشمزس که خیلی طرفدار داره و در حالت سنتی توی روغن سرخ میشه . این شیرینی خوشمزه در سراسر دنیا محبوبیت خاصی داره .
دونات معمولا دو نوع داره. نوع اول مدلیه که وسط سوراخ شده و با مربا و شکلات و پودر قند سروو میشه؛ و مدل دوم مدلی هست که به صورت دایره ای یا توپی
درست میشه که داخل اون رو با شکلات، کاستارد و.. پر میکنن.
تاریخ پخت دونات کاملا مشخص نیست وروایت های مختلفی از محل تولد این شیرینی وجود داره. یه داستان اینه که دونات اولین بار تو قرن نوزدهم به وسیلهی
مهاجران هلندی ساکن آمریکا پخته شده.
اما داستان دوم میگه که هانسون گریگوری ی قناد و آشپز آمریکایی برای اولین دفعه ادعا کرد که دونات حلقهای شکل رو در سال 1847 میلادی و روی عرشه یک
کشتی تجاری پخته. اون هم وقتی که فقط 16 سالش بوده.
او ادعا کرد که برای پخت دونات از تکنیکهایی که از مادرش یاد گرفته بوده، استفاده کرده و برای سوراخ مرکزی دونات هم از قلع جعبه کشتی استفاده کرده.
اینطور که گریگوری میگه اون از مادرش یاد گرفته که برای ادویه و طعم دونات از جوز، دارچین، فندق یا گردو و پوست لیمو استفاده کنه.
از طرفی اولین باری که اسم شیرینی شبیه دونات توی یه کتاب شیرینیپزی انگلیسی اومده؛ برمیگرده به سال 1803 میلادی که از یه دستورالعمل آمریکایی برای
پختش کمک گرفته شده.
البته در سال 2013 یه نظریه جدید برای دونات پیدا شد. دستورپختی شبیه دستورالعمل تهیه دونات مربوط به سال 1800 که طرز پخت غذایی به نام “Dow nuts” رو
شرح داده بودند. بنابراین در هر صورت به نظر میرسه تاریخ دونات با آمریکا و قرن نوزدهم پیوند عمیقی داره.
آمریکاییها هر سال اولین جمعه ماه ژوئن رو جشن میگیرند و اون رو روز ملی دونات نامگذاری کردن.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.