بریلو چیست؟
حتما هنگام خوردن بعضی کیک ها و یا شیرینی ها که با یک سس براق و رنگی وشیرین تزیین و سرو شده اند رو به رو شدین و نطر سما را به خود جلب کرده است. نام این سس یا ژله براق بریلو است. ژله یا سس بریلو با طرز تهیه و مواد اولیه های متفاوتی درست می شود. بریلو محصولی است ژله مانند که برای تزیین کیک و شیرینی یا به عنوان روکش آنها از آن استفاده می شود. طعم های بریلو متنوع بوده و رنگ بندی مختلف دارد. شما بسته به سلیقه خود می توانید از این محصول استفاده کنید.
از این مایع براق برای تازه ماندی میوه های روی کیک وشیرینی هم استفاده می شود. تزیین کیک با بریلو از متداول ترین کاربرد بریلو می باشد. مواد اولیه بریلو آب، شکر،نشاسته ذرت، آب لیمو و اسانس است. برای تهیه آن می توان به جای آرد ذرت از ژلاتین یا پودر آگار آگار نیز استفاده کرد.
بریلو در واقع شربت ذرت corn syrup ژله ای شده و شفاف است که در تزیین و دکور مورد استفاده قرار می گیرد. برای تیه شربت ذرت یا کرن سیروپ corn syrup نشاسته ذرت با چند آنزیم ترکیب می شود.آنزیم ها، نشاسته را به این ترکیب قندی بعد از حرارت دیدن شربتی شفاف، غلیظ و کشدار می شود. این محصول مثل عسل یا گلوکز مایع، چسبندگی و غلظت زیادی دارد. قابلیت رنگ کردن و با قیف پایپ کردن را ندارد و به طور مستقیم در امر تزیین قابل استفاده نیست.
با ترکیب و حرارت دادن شربت ذرت با نشاسته ذرت و گاها ژلاتین، ماده اولیه جدیدی به دست می آید که مثل کرن سیروپ شفاف و شیرین است ولی غلظت کمتری دارد، حجیم تر است، رنگ پذیرتر است و در تزیین کاربرد بیشتری دارد.
بریلو یا پایپینگ ژل؟
به بریلو درزبان انگلیسی “پایپینگ ژل piping gel” گفته می شود که به معنی ژل مخصوص استفاده با قیف است و در آمریکا توسط شرکت ویلتون معروف و محبوب شد.
بریلو با رنگ ها و طعم های مختلف تولید و در فروشگاه های لوازم قنادی عرضه می شود. بار توجه یه اینکه بریلو با غلظت های متفاوتی تولید می شود، برای رقیق کردن آب جوش راکم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. این محصول به راحتی با انواع رنگ ژله ای و اسانس خوراکی رنپ و طعم پذیر است. بریلو باید در یخچال نگهداری شود.
براق کننده میوه ها: یکیا مهم تریم کاربرد ای بریلو، براق کردن وجلوگیری از تماس هوا با میوه ها و تزیینات است. بریلو رقیق شده با ایتفاده از برس قنادی برای حفظ رنگ، تازه ماندن و براق شدن میوه ها روی آنها زده می شود.
کاور براق کیک: بریلو به صورت غلیظ برای نوشتن و طراحی روی کیک و به صورت رقیق شده به عنوان سس براق استفاده دارد. این سس به تنهایی کاربردی نیست و ابتدا باید کیک با خامه، باترکریم یا گاناش پوشیده شده و بعد روی آن بریلوی رقیق ریخته شود.
انتقال تصویر روی کیک: از بریلو برای انتقال طرح به روی کیک هم استفاده می شود.
چسب: برای تزیینات ظریف، ازبریلو به عنوان چسب استفاده می سود. خیلی راحت با قلمو پشت تزیین مورد نظر بریلو بمالید وبه کیک یا دسر بچسبانید. دقت کنید که در مورد کیک فوندانت، از بریلو فقط برای تزیینات سبک می شود استفاده کرد و تاپر های سنگین نیاز به چسب فوندانت دارند.
تثبیت کننده خامه زده شده: بعد از فرم دادن و زدن خامه، می توانید کمی بریلو برای تثبیت خامه اضافه کنید.نشاسته موجود دربریلو به مقاوم شدن خامه کمک می کند و باعث می شود خامه در دمای محیط دیرتر تغییر فرم بدهد.به ازای هر یک پیمانه خامه زده شده یک قاشق غذاخوری بریلو بریزید.
تزیین کیک: بریلو مثل خامه و باترکریم در قیف ریخته می شود و از آن برای نوشتن، رنگ کردن و طرح دادن روی کیک و دسر استفاده می شود، با این تفاوت که تزیینات با بریلو فرم شفاف و ژله ای دارند. علاوه بر رنگ کردن طرح از بریلو برای ایجاد فرم آب روی کیک هم استفاده می شود.