طرز تهیه قرابیه خیس شکلاتی {۰ تا ۱۰۰}

طرز تهیه قرابیه خیس شکلاتی

قرابیه خیس شکلاتی از جمله شیرینی جات لذیذ و مقوی با بافت نرم و سبک و گزینه ای عالی جهت پذیرایی در دورهمی ها و مهمانی ها است. طرز تهیه قرابیه خیس شکلاتی آسان و فوری است. در نتیجه، اگر با ما همراه باشید، این خوراکی دلچسب و همه پسند را به صورت خانگی با کیفیتی بهتر و طبق سلیقه و ذائقه غذایی خود نیز می توانید تهیه کنید.

قرابیه چیست؟

قرابیه خیس شکلاتی اساساً نوعی شیرینی ترکی می‌ باشد که در ردیف خوراکی‌ های سنتی قرار دارد. امروزه در شهرهای گوناگون ایران از جمله تبریز، اردبیل، زنجان و… این محصول به شکل‌های متفاوت تولید می‌ شود. بنابراین، دستورهای پخت گوناگونی برای آن به ثبت رسیده است. قرابیه ضمن آنکه دارای دستور پخت آسان می‌ باشد، در زمانی کوتاه و تقریبا در کمتر از یک ساعت آماده می‌ شود. با این حال، برای آنکه نوع گوارای این محصول را استفاده کنید، بهتر است آن را از قبل آماده کرده و در یخچال نگهداری کنید.

 

مواد لازم جهت تهیه قرابیه خیس شکلاتی

مواد لازم در طرز تهیه قرابیه خیس شکلاتی کافی برای سه نفر به قرار است:

مواد لازم برای خمیر

  1. کره نرم شده: ۱۰۰ گرم
  2. شکر: نصف پیمانه
  3. روغن مایع: نصف پیمانه
  4. تخم مرغ: ۱ عدد
  5. آرد: ۳ پیمانه
  6. وانیل: ۱ قاشق چایخوری
  7. بکینگ پودر:۱ قاشق غذاخوری
  8. پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری پر

مواد لازم برای شربت قرابیه

  • شکر: ۱ پیمانه
  • شیر: ۲ پیمانه
  • پودر قهوه یا نسکافه: ۱ قاشق غذاخوری پر

مواد لازم برای روکش شکلاتی و تزیین شیرینی ها

  • مخلوط شکلات تلخ و شیری ذوب شده به روش بن‌ماری: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
  • شکلات طلایی کاراملی: ۵۰ گرم
  • پرک بادام: ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه قرابیه خیس شکلاتی

پیش از انجام هر کار برای تهیه قرابیه خیس شکلاتی بهتر است حدود نیم ساعت قبل مواد را از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسند. با این کار مواد بهتر ترکیب می‌ شوند و کیفیت محصول نهایی بالاتر است.

تهیه خمیر قرابیه: 

ابتدا کره را در ظرفی مناسب قرار داده و اندکی حرارت می‌ دهیم تا ذوب شود. سپس روغن مایع را به آن می‌ افزاییم و هم می‌ زنیم. در ادامه، تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با همزن برقی به خوبی هم می‌ زنیم. به این ترتیب یک مخلوط یکنواخت و صاف به دست می‌ آید. اجازه می‌ دهیم مواد چند دقیقه استراحت کنند. در همین حین بکینگ پودر و آرد را مخلوط کرده و در ظرفی جداگانه چندین بار الک می‌ کنیم. این کار از گلوله شدن خمیر در حین تهیه مواد جلوگیری می کند.

در مرحله بعد باید آرد را اضافه کنیم. این کار بهتر است به صورت مرحله‌ ای و در سه نوبت انجام شود و بعد از هر بار اضافه کردن آرد، مواد هم زده شوند. حال بیکینگ پودر را به همراه وانیل و پودر کاکائو به مخلوط اضافه می‌ کنیم. پس از آنکه چند دقیقه مواد را هم زدیم، شکر را اضافه می‌ کنیم و هم زدن و ورز دادن خمیر مواد را تا زمانی که خمیر فرم بگیرد و صاف و لطیف شود، ادامه می‌ دهیم. اجازه دهید برای مدتی کوتاه خمیر استراحت کند تا قالب‌گیری آن بهتر انجام شود.

در این مرحله باید خمیر را قالب‌ گیری کنید. چند دقیقه زودتر فر را روشن کرده و در دمای  180 درجه فارنهایت تنظیم می‌ کنیم تا به وقت نیاز داغ باشد. حال سینی فر را چرب می‌ کنیم و یا یک کاغذ روغنی در کف آن قرار می‌ دهیم. سپس خمیر را در اندازه‌ های کوچک و در حدود یک گردو برداشته و به صورت کروی حالت داده و در فواصل مناسب روی آن قرار می‌ دهیم. وقتی عمل قالب‌ گیری خمیر به اتمام رسید، سینی را در فر قرار می‌ دهیم. کیک ها باید حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه و تا زمانی که پخته شده و طلایی شوند، حرارت ببینند. در این تایم می‌ توانیم شربت و روکش شکلاتی مورد نیاز را به روندی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود، آماده کنیم تا در مراحل بعد مورد استفاده قرار دهیم.

آماده سازی شهد قرابیه: 

برای تهیه شربت مورد نیاز در پخت قرابیه خیس شکلاتی، ابتدا شیر و شکر را مخلوط کرده و هم می‌ زنیم. سپس در ظرفی مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می‌ دهیم تا گرم شده و شکر به خوبی در آن حل شود. آنگاه مقداری پودر قهوه به محتویات ظرف افزوده و مواد را هم می‌ زنیم. به جای این کار می‌ توان از نسکافه هم استفاده کرد. نهایتا مواد را از روی حرارت برداشته و در گوشه‌ ای قرار می‌ دهیم تا خنک شود.

آماده سازی روکش شکلاتی قرابیه:

برای تهیه روکش مورد نیاز برای تزیین شیرینی قرابیه فقط کافیست هر کدام از شکلات‌ ها را به طور جداگانه در ظرف‌ های مجزا به روش بن ماری و روی حرارت غیر مستقیم ذوب کرده و در قیف‌ های مناسب بریزیم.

 

تزیین شیرینی ها

وقتی شیرینی‌ های قرابیه پخته شدند، آنها را از فر خارج می‌ کنیم و بلافاصله وارد ظرف شربت می‌ کنیم. باید صبر کنیم چندین دقیقه شیرینی‌ ها در ظرف شربت غوطه ور باشند تا هر کدام از آنها به مقدار کافی شربت را به خود جذب کنند. سپس آنها را خارج کرده و روی توری قرار می‌ دهیم. با این کار شربت اضافه آنها گرفته می‌ شود.

در مرحله بعد با استفاده از شکلات‌ هایی که در قیف ریخته‌ ایم و پرک بادام و یا مغزهای خوراکی محبوب، شیرینی‌ های قرابیه را به ترتیب و به صورت سلیقه‌ ای تزیین می‌ کنیم. برای این کار معمولاً از طرح‌ های زیگزاگی استفاده می‌ شود. شیرینی‌ ها را بعد از تزیین روی سینی قرار داده و حدود ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند و تزیین آنها ثابت بماند. به این ترتیب شیرینی های قرابیه آماده می شوند. آنها را در ظرف مناسب چیده و در یخچال نگهداری کنید.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه