نان دینر رول متفاوت با نان های معمولی و نوعی نان فانتزی با ارزش غذایی بالا و طعم فوق العاده است. به طوری که خوردن این نان به دلیل بافت سبک، لطیف و نرم به صورت خالی نیز لذت بخش است. نان دینر رول سفره های شما را پربار می کند و نوعی تغذیه سالم برای کودکان در مدرسه و منزل محسوب می شود. این نان را به صورت خانگی نیز می توانید آماده کرده و همیشه نوع تازه آن را به مصرف برسانید.
نان دینر رول و گفتنی های آن
نان دینر رول نوعی نان بین المللی با دستور تهیه جهانی است. با این حال، در کشورهای مختلف به شکل های گوناگون تهیه می شود. برای داشتن با کیفیت ترین نان دینر رول باید حوصله به خرج دهید و مراحل تهیه خمیر و پخت نان را به درستی پشت سر بگذارید. در اینجا نیز تلاش کرده ایم بهترین طرز تهیه نان دینر رول را برای شما عزیزان بیان کنیم؛ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت دینر رول 6 نفر
- آرد نان فانتزی: ۵۰۰ گرم
- آب: ۲۲۰ تا ۲۵۰ گرم
- شیر خشک قنادی: ۲۵ گرم
- خمیر مایه فوری: ۵ گرم
- شکر: ۳۰ گرم
- نمک: ۸ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- کره: ۸۵ گرم
- وانیل: به مقدار لازم
طرز تهیه نان دینر رول
برای تهیه نان دینر رول در ابتدا آب را در ظرفی مناسب ریخته، سپس شیر خشک و خمیر مایه را به آن افزوده و به خوبی هم می زنیم تا یکدست شود. در ادامه آرد را چندین بار الک می کنیم، این کار باعث می شود آرد بافتی سبک و یکدست داشته باشد و در هنگام تبدیل شدن به خمیر گلوله نشود. سپس آن را به ظرف حامل آب افزوده و هم می زنیم.
در مرحله بعد نمک و شکر را می افزاییم و محتویات ظرف را زیر و رو کرده و هم می زنیم. در این مرحله باید تخم مرغ هم اضافه شود. پیش از افزودن تخم مرغ، آنها را در ظرفی جداگانه شکسته و به خوبی هم می زنیم؛ برای این کار می توان از همزن برقی نیز استفاده کرد. پس از افزودن تخم مرغ به محتویات خمیر، وانیل را نیز اضافه می کنیم و مجدد هم می زنیم.
حال برای آنکه خمیر صاف و یک دست شود، باید آن را ورز دهید. پس از ۵ دقیقه ورز دادن، کره ذوب شده را اضافه می کنیم و مجدد ورز دادن را به مدت ربع ساعت ادامه می دهیم. داشتن مهارت در ورز دادن خمیر در کیفیت نهایی آن بسیار تاثیرگذار است. برای بهتر ورز دادن می توانید خمیر را چند مرتبه روی سطح کار بکوبید و مجدد ورز دهید. در واقع ورز دادن مهمترین مرحله در تهیه خمیر برای نان است و زیاد ورز دادن کیفیت خمیر را بالا می برد. در صورتی که احساس کردید خمیر زیادی سفت یا شل می باشد، در مقدار آب یا آرد می توانید تجدید نظر کنید. هدف از این کار این است که خمیر به بافت مناسبی برسد.
در ادامه تهیه نان دینر رول، باید اجازه دهید خمیر به مدت نیم ساعت استراحت کند. به این منظور خمیر را که روی سطح کار قرار دارد، به حالت کروی در آورده و در داخل یک ظرف مناسب که از قبل دیواره ها و کف آن را چرب کرده اید، قرار دهید. روی ظرف را با سلفون کاملاً پوشانده و در دمای محیط قرار دهید.
بعد از گذشت زمان فوق تقریبا حجم خمیر دو برابر شده و به اصطلاح خمیر بر می آید. آن را از ظرف خارج کرده و مجدد روی سطح صاف قرار دهید. برای آنکه خمیر به سطح نچسبد بهتر است قبل از قرار دادن آن روی سطح کار آن را اندکی چرب کنید. دوباره خمیر را مدتی کوتاه ورز داده و نهایتاً به صورت مستطیل پهن کنید. آنگاه خمیر مستطیلی را رول کنید و در حین رول کردن اندکی فشار دهید. در نهایت خمیر را در ظرفی مناسب که از قبل چرب کرده اید قرار داده و مجدد روی آن را بپوشانید و اجازه دهید نیم ساعت دیگر استراحت کند.
پس از گذشت تایم فوق، خمیر را از ظرف خارج کرده و به تکههای برابر تقسیم کنید. هر چانه را مجدد ورز داده و از آنها مجدد یک خمیر رول شده کوچک تهیه کنید. در آخر خط خمیر را فشار دهید تا به لایه قبلی چسبیده و باز نشود.
در این مرحله نوبت به پخت نان دینر رول می رسد. به این منظور سینی فر را چرب کرده، سپس رول های کوچک را در فواصل مناسب روی آن قرار دهید. مجدد باید روی سینی را با سلفون پوشانده و اجازه دهید چانه ها در دمای محیط حدود یک ساعت و نیم استراحت کنند. بعد از گذشت این زمان، ابتدا فر را روشن کرده و در دمای 180 درجه فارنهایت تنظیم کنید. نایلون را برداشته و روی چانه ها اندکی آرد بپاشید. برای آنکه نانها طلایی و یکدست پخته شوند، با فرچه مخصوص و تخم مرغ سطح بیرونی آنها را به طور یکنواخت پوشش دهید.جهت جلوگیری از ترک برداشتن نانها، با یک چاقوی تیز روی هر نان یک یا چند برش ایجاد کنید. نهایتاً سینی را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید.
وقتی پخت نان دینر رول فانتزی به اتمام رسید، آنها را از سینی جدا کرده و در ظرف مناسب بچینید. طبق ذائقه غذایی خود از روکش شکلاتی یا عسل برای پوشش نهایی نانها می توانید بهره ببرید.
نکات تکمیلی
- در صورتی که شیر خشک در اختیار ندارید، به جای استفاده از ترکیب شیر خشک و آب می توانید از شیر کم چرب در مخلوط مواد استفاده کنید.
- برای تهیه مایه تخم مرغ جهت پوشش دادن لایه بیرونی نانها، بهتر است کمی وانیل به آن اضافه شود. با این کار، ضمن آنکه طعم تخم مرغ از بین می رود، نانها لذیذتر خواهند شد.
- توجه داشته باشید که کیفیت نهایی نان پخته شده به کیفیت آرد، ورز دادن مناسب و کافی، تناسب مواد اولیه و مناسب بودن دمای محیط بستگی دارد.
- برای تزیین نان به صورت سلیقه ای می توانید از دانه های روغنی مانند کنجد، کلزا، خلال بادام زمینی و غیره استفاده نمایید.
- بهتر است در صورت امکان، در طول زمان پخت نانها، یک ظرف آب گرم را داخل فر قرار دهید تا تولید بخار کند و نانها خشک نشوند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.